RDV UPUTILA PAKT-u PRIMEDBE NA PUBLIKACIJU „PRIRODNI RESURSI I KORUPTIVNE PRAKSE“

07.02.2018. na adresu Podrinjskog antikorupcijskog tima stigle su primedbe od strane Republičke direkcije za vode na pojedine delove publikacije „Prirodni resursi i koruptivne prakse“ zavedene pod brojem 07-00-00050/2018-07.

*zgrada Republičke direkcije za vode na Novom Beogradu 

Sadržina primedbi odnosi se na istraživačke tekstove, ali i zaključke koji su autori na osnovu projektnih nalaza izneli u pregledu praktičnih politika.

Republička direkcija za vode u zaključku ocenjuje da je publikacija „Prirodni resursi i koruptivne prakse“ napisana nestručno, neargumentovano, bez dovoljno relevatnih podataka, tendeciozno i uvredljivo. RDV ocenjuje i da su autori tekstova i publikacije iskazali veliko nepoznavanje materije, „imali su neargumentovane činjenice u opisanim situacijama i sve u svemu, naneta je šteta ovom državnom organu“ – ocenjuje se u zaključku Direkcije, čije primedbe u celisto možete pročitati OVDE.

PAKT neočekivanu ali svakako dobrodošlu reakciju Republičke direkcije za vode, dobronamerno tumači kao svojevrstan doprinos u daljem poboljšanju i uspostavljanju antikorupcijskih mehanizama u oblasti zaštite životne sredine.

Međutim, pošto se autor primedbi (RDV) nije uzdržala od uvreda i rečnika koji ne priliči jednoj republičkoj instituciji tog nivoa, Podrinjski antikorupcijski tim će podnosiocu primedbi ali i široj javnosti, u narednim danima pružiti podrobniji odgovor na sve neosnovane primedbe.

Publikacija „Prirodni resursi i koruptivne prakse“ sačinjena je u okviru istoimenog projekta, koji se u drugoj godini realizacije zove„Razvoj antikorupcijskih mehanizama u oblasti zaštite životne sredine“. Projekat koji u partnerstvu realizuju Pakt iz Loznice i Rzav iz Arilja podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.

Ovaj članak je objavljen u kategoriji Vesti.