Obnovljivi izvori energije i zaštita prirodnih resursa

Konsultativni sastanak pod nazivom “Obnovljivi izvori energije i zaštita prirodnih resursa” održan je u Arilju, u petak 20. aprila. Sastanku, održanom u hotelu “Mlinarev san”, prisustvovale su organizacije civilnog društva, stručnjaci i aktivisti za zaštitu životne sredine iz Arilja, Jošaničke banje, Prijepolja, Priboja, Loznice, Valjeva, Zavidovića (BiH) i Beograda. Pored njih, sastanku su prisustvovali i predstavnici medija: Centra za istraživačko novinarstvo Srbije CINS, Radio Beograda 2, kao i dopisništva Slobodne Evrope iz BiH. Tema sastanka bili su projekti izgradnje mini-hidrocentrala, njihov uticaj na prirodne resurse, kao i iskustva prisutnih predstavnika civilnog društva u korišćenju dostupnih mehanizama učešća javnosti radizalaganja za zaštitu prirode i očuvanje prirodnih resursa.

 

Konsultativni sastanak je organizovala Beogradska otvorena škola, Ekološko udruženje „Rzav – God save Rzav“, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i Svetski fond za prirodu – WWF.

Sastanak je organizovan u okviru projekta „CO-SEED – Civilno društvo zagovara ekološki prihvatljiv društveno-ekonomski razvoj“, koji je podržan od strane Evropske unije.

Ovaj članak je objavljen u kategoriji Vesti.